С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  17.1.2022
«58» «МАЛВТС-146/21»

Огласено на огласна табла на «17.01.2022» година

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

«58» «МАЛВТС-146/21»

«17.01.2022» година

С к о п ј е

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот «» «Агенција за Вработување на Република Северна Македонија Скопје» «», против тужениот «» «Друштво за производство,трговија и услуги АВТОКИНГ МДЛ ДООЕЛ увоз-извоз КАВАДАРЦИ» «и» «Милан Ѓешкоски» «» во текот на постапката, странката «» «Друштво за производство,трговија и услуги АВТОКИНГ МДЛ ДООЕЛ увоз-извоз КАВАДАРЦИ» «» «» «» не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла пресуда од 18. 11. 2021. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_