С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  29.3.2023
54 МАЛВТС-60/23

 

                                               

               

 

                                               

                        Огласено на огласна табла на  28.03.2023 година

    симнато од огласна табла на  ________ 2023 година

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -    

54 МАЛВТС-60/23

 28.03.2023година

С к о п ј е

 

 

                                                С  О  О  П  Ш  Т  Е  Н  И  Е

 

Во спорот заведен од тужителот Друштво за промет и услуги АТЛАНТИЦ ТРАДЕ СКОПЈЕ ДОО Скопје против тужените Друштво за производство,промет и услуги БРЕЗА-ПРОМ ДООЕЛ Скопје и Сејфула Бектеши» за долг, вредност 20.755,00 денари, првотужениот Друштво за производство,промет и услуги БРЕЗА-ПРОМ ДООЕЛ не е најден на адресата на пријавено седиште во трговскиот регистар при двата обида за достава на писмената со препорачана пратка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125 ст.2 вв со чл.128 ст.1 и 2 од Законот за парничната постапка одреди доставувањето до тужениот Друштво за производство, промет и услуги БРЕЗА-ПРОМ ДООЕЛ Скопје да се врши со објава на писмената на огласна табла на судот и на веб страната на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла  покана за одговор на тужба и тужба со докази. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

                                                                                                Одговорен работник

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_