С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  23.4.2024
55МАЛВТС-331/23

         Огласено на огласна табла на 19.04.2024 година

 

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

-Одделение за трговски спорови-    

55МАЛВТС-331/23

19.04.2024 година

С к о п ј е

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

            Во спорот заведен од тужителот Здружение СРПСКИ КУЛТУРНО ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР СПОНА Скопје, против тужениот Друштво за визуелна комуникација и графички услуги СОФИЈА ЕФЕКТИВА ДООЕЛ Скопје во текот на постапката, странката Друштво за визуелна комуникација и графички услуги СОФИЈА ЕФЕКТИВА ДООЕЛ Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

            Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла Пресуда од 18.04.2024 година. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                                                Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_