С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  30.9.2022
«58» «ПЛ1-ТС-1720/21»

Огласено на огласна табла на «29.09.2022» година

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

«58» «ПЛ1-ТС-1720/21»

«29.09.2022» година

С к о п ј е

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот «» «КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД Скопје» «», против тужениот «» «Друштво за туриза и услуги ОРФЕЈ ТРАВЕЛ & ТУР ОПЕРАТОР ДООЕЛ СКОПЈЕ» «» «Робертино Трајковски» «и» «Снежана Јовановска Трајковска» «» во текот на постапката, странката «» » «Снежана Јовановска Трајковска» «» не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за подготвително рочиште и поднесок од 17. 05. 2022. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_