С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  04.8.2021
59 ПЛ1-ТС-1386/19

                                                                                Огласено на огласна табла на 03.08.2021 година

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

59 ПЛ1-ТС-1386/19

03.08.2021 година

С к о п ј е

                                                                     С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот Друштво за обезбедување на имот и лица СЕКТОР СЕКЈУРИТИ ДООЕЛ СКОПЈЕ , против тужениот Државно средно училиште СПОРТСКА АКАДЕМИЈА-Скопје, РСМ во текот на постапката, странката СЕКТОР СЕКЈУРИТИ ДООЕЛ СКОПЈЕ не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла налог за плаќање судска такса за жалба. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                                                                        Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_