С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  29.3.2023
50 ПЛ1ТС-167/21

 

 

 

Огласено на огласна табла на 28.03.2023 година

 

 

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

50 ПЛ1ТС-167/21

28.03.2023 година

С к о п ј е

 

 

 

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

 

 

 

Во спорот заведен од тужителот Трговско друштво за пиво,оцет, алкохолни и безалкохолни пијалаци ПИВАРА АД Скопје, против тужениот Друштво за производство, трговија и услуги СУПЕР АГЕ ДООЕЛ увоз-извоз с.Визбегово Скопје и Шериф Ајруловски во текот на постапката, странката Друштво за производство, трговија и услуги СУПЕР АГЕ ДООЕЛ увоз-извоз с.Визбегово Скопје ул. Качанички пат бб, Визбегово не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла Дополнително решение од 13.01.2023 год. . По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

 

 

 

Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_