С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  16.4.2024
ППНИ-182/24

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД

ППНИ-182/24

16.04.2024 година

С к о п ј е

 

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од доверителот Стопанска Банка АД Скопје од Скопје ул.11-ти Октомври бр.7 против должниците Друштво за производство и трговија ШУМАН ДООЕЛ Скопје и Владимир Шумановски од Скопје и трето лице Велјановски Александар од Скопје во текот на постапката третото лице Велјановски Александар од Скопје го промени живеалиштето односно станот без да за тоа го извести Судот.

 

Бидејќи судскиот доставувач не можеше да дознае во кое место односно стан е отселен третото лице, Судот во смисла на чл.145 од ЗПП одреди доставувањето да се изврши со истакнување на писменото на огласна табла во Судот.

 

Со ова соопштение се закачува на огласна табла писмо од 01.03.2024 година писмо од 01.03.2024 година за третото лице со напомена дека до колку не се јави во рок од 8 дена од денот на закачувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

 

 

Одговорен работник,
 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_