СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Новости  |  18.5.2020
за одржување на закажани рочишта согласно Одлуката за постапување на судовите во РСМ во услови на зголемена опасност од вирусот Covid 19

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

 

 

Почитувани,

 

Основниот граѓански суд Скопје, Ве известува дека од утре (19.05.2020 година), сите закажани судења согласно Одлуката за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од вирусот КОВИД – 19, ќе се одржат.

 

Одлуката за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од вирусот КОВИД – 19, донесена од страна на Судски Совет на Република Северна Македонија е објавена на веб страната на судот.

http://www.sud.mk/wps/wcm/connect/osskopje2/c8f2fbe2-5685-46a3-b709-4a03b423b92b/%D0%9E%D0%94%D0%9B%D0%A3%D0%9A%D0%90+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%BE+%D0%A0%D0%A1%D0%9C+%D0%B2%D0%BE+%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%BE%D0%B4+%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%82+%D0%9A%D0%9E%D0%92%D0%98%D0%94-19.pdf?MOD=AJPERES&CVID=n3Evjk1&CVID=n3Evjk1&CVID=n3Evjk1

 

Странките и другите учесници во постапката се должни да ги превземат сите мерки на претпазливост и заштита, согласно мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија и надлежните здравствени органи, во спротивно на истите нема да им се дозволи влез во судската зграда.

 

Со почит,

Основен граѓански суд Скопје

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_