С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  20.1.2022
«57» «ПЛ-ТС-5/21»

Огласено на огласна табла на «20.01.2022»  година

 

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -    

 «57» «ПЛ-ТС-5/21»

 «20.01.2022»  година

С к о п ј е

                                                С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од   тужителот  «» «ПЕРИЌ ТРАНС КОМПАНИ Претпријатије за трговија и патен сообракај ДОО БЕЛГРАД Р.Србија» «», против тужениот «» «Друштво за производство, трговија и услуги ВИНАРИЈАСКОВИН ГРУПА ДООЕЛ Скопје» «» во текот на постапката,  странката «» «Друштво за производство, трговија и услуги ВИНАРИЈАСКОВИН ГРУПА ДООЕЛ Скопје» «» не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла  решение од 11.11.2021 година. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                                                Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_