С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  23.2.2024
12 П1 - 90/23

           Огласено на огласна табла на 21.02.2024 година

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за имотни спорови -    

12 П1 - 90/23

21.02.2024 година

С к о п ј е

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

            Во спорот заведен од тужителите Александар Кркачев и Борис Кркачев, против тужениот Друштво за трговија и услуги ТОТАЛ ПРО СПОРТ ДООЕЛ Скопје од Скопје во текот на постапката, странката Друштво за трговија и услуги ТОТАЛ ПРО СПОРТ ДООЕЛ Скопје од Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

            Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за распит на странки. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                        Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_