С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  09.2.2024
54ПЛ1ТС-1119/23

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

54ПЛ1ТС-1119/23                                        Истакнато на 08.02.2024 година

08.02.2024 година                                               Симнато на ________ 2024 година

Скопје

 

 

 

 

 

                                                С О О П Ш Т Е Н И Е

 

 

            Во постапката поведена од страна на тужителот Друштво за производство, промет и услуги АБЛА МИТКОВСКИ ДООЕЛ Скопје против тужениот Друштво за производство,трговија и услуги ЧОКОЛАТЕ 2019 ДООЕЛ Скопје, за долг, вредност на спорот: 305.485,00 денари бидејќи доставувачот не можеше да изврши лична достава на примерок од поднесок со прилог докази од полн.на тужител од 21.11.2023 год. до тужениот на адреса запишана во Трговскиот регистар, судот одреди доставувањето на примерок од поднесок со прилог докази од полн.на тужител од 21.11.2023 год. до тужениот Друштво за производство,трговија и услуги ЧОКОЛАТЕ 2019 ДООЕЛ Скопје, да се изврши со истакнување на писменото на огласна табла и на веб страната на судот, во смисла на одредбата од чл. 128 ст.2 од Законот за парнична постапка.

 

            Со ова соопштение  се објавува на огласната табла и на веб страната на судот  примерок од тужба  со докази и поканата за одговор на тужба со доставница за тужениот со напомена дека доколку странката не се јави лично да го прими писменото, во рок од 8 (осум) дена од денот на објавувањето на огласната табла и на веб страната на судот ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

                                                                                    Одговорен работник

 

 

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_