С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  15.6.2022
Огласено на огласна табла на «15.06.2022» година ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ - Одделение за трговски спорови - «57» «МАЛВТС-26/22» «15.06.2022» година С к о п ј е

Огласено на огласна табла на «15.06.2022» година

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

«57» «МАЛВТС-26/22»

«15.06.2022» година

С к о п ј е

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот «» «Трговско друштво за пиво, слад, оцет, алкохолни и безалкохолни пијалаци ПИВАРА СКОПЈЕ АД» «», против тужените «» «Друштво за трговија и услуги МТМ-ТАМИ ДООЕЛ СКОПЈЕ» и«» «Мирјана Стојанова» «» во текот на постапката, странката «»»«Мирјана Стојанова» «» ул. Ангел Димовски бр.2/1-2 Скопје, не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за одговор на тужба и тужба со докази. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_