С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  29.1.2024
54.РТС бр.4/22

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

54.РТС бр.4/22

29.1.2024 година

С к о п ј е

 

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Постапувајќи по барањето на подносителот Друштво за производство, промет и услуги ИМОБИЛИЈАРЕ-СИСТЕМ ДООЕЛ Скопје за повлекување на решенија за блокирање на сметка, судот направи два обида за доставување на барање за уредување на предлогот до подносителот.

 

Со оглед дека двата обида останаа без успех, со забелешка на доставувачот дека на оставено известување не се јавил никој да го подигне судското писмено, судот определи доставувањето да се изврши со истакнување на писменото на веб страната и на огласната табла во Судот, согласно со одредбите од чл.125 ст.2 вв со ст.1 вв со чл.128 ст.2 вв со ст.1 на ЗПП .

 

Со ова соопштение се закачува на огласна табла и решение од 26.1.2024 година со напомена дека доколку не се јави во рок од 8 дена од денот на закачувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

Одговорен работник

_________________

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_