С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  07.12.2023
XII МАЛВП-435/22

Огласено на огласна табла на 07.12.2023 година

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Граѓански оддел -

XII МАЛВП-435/22

07.12.2023 година

С к о п ј е

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот Борче Јовановски од Виница, против тужениот Мирослав Костовски од Скопје во текот на постапката, странката Мирослав Костовски не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за главна расправа со напомена. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_