С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  31.5.2024
ППНИ-835/23

Огласено на огласна табла на 31.05.2024 година

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- ППНИ Одделение-

ППНИ-835/23

31.05.2024 година

С к о п ј е

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од доверителот Јавна Установа Младински Културен Центар Скопје, против должникот Друштво за трговија, услуги и угостителство НОВ КЛУБ ХР ДОО Скопје во текот на постапката, странката Друштво за трговија, услуги и угостителство НОВ КЛУБ ХР ДОО Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла НАЛОГ ЗА ЖАЛБА. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                                                                                                Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_