С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  28.3.2023
55 МАЛВ-ТС број 61/23

55 МАЛВ-ТС број 61/23

Огласено на огласна табла на 27.03.2023 година

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

55 МАЛВ-ТС број 61/23

27.03.2023 година

С к о п ј е

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот Друштво за промет и услуги АТЛАНТИЦ ТРАДЕ ДОО Скопје, против тужените Друштво за производство, трговија, угостителство и услуги ДЕСМАКС ДОО Скопје и Максут Скендери во текот на постапката, странката Друштво за производство, трговија, угостителство и услуги ДЕСМАКС ДОО Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за одговор на тужба и тужба со докази. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

                                                                                         Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_