С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  06.6.2024
2 МАЛВП -1235/23

               Огласено на огласна табла на 04.06.2024 година

 

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД

2 МАЛВП -1235/23

04.06.2024 година

С к о п ј е

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

            Во спорот заведен од тужителот Ацо Стојановски, против тужениот Друштво за продукција, маркетинг и услуги СКЕНДЕРОВСКИ ПРОДУКЦИЈА ДОО Скопје во текот на постапката, странката Друштво за продукција, маркетинг и услуги СКЕНДЕРОВСКИ ПРОДУКЦИЈА ДОО Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

            Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за главна расправа. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                        Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_