С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  24.11.2022
61 МАЛВТС-263/22

Огласено на огласна табла на 24.11.2022 година

Симнато од огласна табла на 05.12.2022 година

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

61 МАЛВТС-263/22

24.11.2022 година

С к о п ј е

 

 

 

 

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

 

Спорот заведен пред овој суд по тужбата на тужителот Трговско друштво за пиво, слад, оцет, алкохолни и безалкохолни пијалаци ПИВАРА СКОПЈЕ АД Скопје, против тужените и тоа: првотужениот Друштво за трговија и услуги ДР.ЏУС ДООЕЛ Скопје и второтужениот Летка Јакшиќ од Скопје, за поврат на индивидуално определена ствар, вредност на спорот 341,00 Евра, првотужениот Друштво за трговија и услуги ДР.ЏУС ДООЕЛ Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето до првотужениот да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за одговор на тужба и тужба со докази од 19.10.2022 година. По истекот на рокот од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла, ќе се смета дека доставата е уредно извршена до првотужениот Друштво за трговија и услуги ДР.ЏУС ДООЕЛ Скопје.

 

 

 

Одговорен работник,

 

 

 

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_