С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  04.12.2023
50 МАЛВТС-298/23

                                               

                                               Огласено на огласна табла на 04.12.2023  година

 

 

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -    

  50 МАЛВТС-298/23

   04.12.2023година

С к о п ј е

 

 

                                            С  О  О  П  Ш  Т  Е  Н  И  Е

 

 

 

Во спорот заведен од  тужителот дпу АТЛАНТИЦ ТРАДЕ СКОПЈЕ ДОО    , против тужениот Друштво за маркетинг и пропаганда ПРЕМИУМ МАРКЕТИНГ ДООЕЛ     во текот на постапката,  странката Друштво за маркетинг и пропаганда ПРЕМИУМ МАРКЕТИНГ ДООЕЛ ул.Киро Крстевски бр.32 Б не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла Пресуда поради неподнесување одговор на тужба од 15.11.2023год. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

 

                                                                                                Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_