С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  28.11.2023
52.MВ.ТС.бр.68/23

Огласено на огласна табла на 24.11.2023  година

                                                                        Симнато од огласна табла на ден                                                          

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -    

 52.MВ.ТС.бр.68/23

24.11.2023   година

С к о п ј е

                                                С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од   тужителот  Триглав осигурување АД Скопје, против тужениот Друштво за транспорт, трговија иуслуги ФЕМИ ТРАНСПОРТ ДООЕЛ Скопје и Бесам Хаљими во текот на постапката,  странката Друштво за транспорт, трговија иуслуги ФЕМИ ТРАНСПОРТ ДООЕЛ Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла  покана за  рочиште за главна расправа за 20.12.2023 година По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                                                Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_