С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

News  |  Sep 14, 2022
50 МАЛВТС-170/21

                                               

 

Огласено на огласна табла на 13.09.2022  година

 

 

 

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -    

  50 МАЛВТС-170/21

  13.09.2022 година

С к о п ј е

 

 

 

 

                                                  С  О  О  П  Ш  Т  Е  Н  И  Е

 

 

 

 

 

Во спорот заведен од тужителот РСМ-Министерство за култура Скопје, против тужениот Здржение на граѓани БУДЕН ТЕАТАР Скопје  во текот на постапката,  странката Здржение на граѓани БУДЕН ТЕАТАР Скопје ул.Народен Фронт бр.25/63 Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла  ПРЕСУДА од 23.06.2022 год. . По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

 

 

 

                                                                                                Одговорен работник,

   


Decision search

Court
Case number
Date
_