Корисни информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

Сметки на Основен суд Штип

Сметките на Основен суд Штип за уплата на судски такси, парични казни, трошоци во постапката и паушал можете да ги најдете на следниот линк.

 

Е-Достава

Адресата на која регистрираните корисници на Системот за електронска достава и прием на акти во судовите во Република Македонија (Прва фаза - достава од судот до корисниците), можат да пристапат на следниот линк http://edostava.sud.mk/ .

 

Судски преведувачи

Именикот на поставени постојани судски преведувачи може да го погледнете на следниот линк http://www.pravda.gov.mk/sudski-preveduvaci/.

 

Регистар на вештаци

Регистарот на вештаци може да го погледнете на следниот линк http://www.pravda.gov.mk/veshtaci/ .

 

Регистар на лиценцирани медијатори

Регистарот на лиценцирани медијатори може да го погледнете на следниот линк http://pravda.gov.mk/mediatori.

 

Прашања за вработување на судски службеници

Прашањата за вработување на судски службеници може да ги погледнете на следниот линк http://sud.mk/wps/portal/vsrm/sud/bl/linkovi/prasanja%20za%20vrabotuvanje%20na%20sudski%20sluzbenici.

 

Пријава за вработување на судски службеници

Пријавата за вработување на судски службеници може да ја превземете од следниот линк.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_