За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Струга се ангажирани 12 судии и тоа:

Претседател

CV на Претседател

Судија Ифет Бајрамоски

Име и презиме:
Ифет Бајрамоски
Година на избор:
2015
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Образование:

Завршил правен факултет при Универзитетот “Кирил Методиј“ Скопје

Работно искуство:

Во Основниот суд во Струга е вработен од 19.03.1990 година како приправник. Положил правосуден испит на ден 7.10.1992 година од кога работи најпрво како стручен соработник, а виш соработник од 1.11.2002 година. Од страна на Собранието на РМ на ден 18.05.2005 година е избран за судија во Основниот суд во Струга. За целиот период работел на граѓанска материја. Со одлука на Судскиот совет на РМ број 08-2310/1 од ден 24.12.2015 година е избран за Претседател на Основниот суд во Струга. Со одлука на Судскиот совет на РСМ број 08-2116/1 од 26.12.2019 година повторно е избран за Претседател на Основниот суд во Струга.

Судиите

Судија Заменик Претседател-Судија Соња Ѓонческа

Судија Заменик Претседател-Судија Соња Ѓонческа

Име и презиме:
Заменик Претседател-Судија Соња Ѓонческа
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Граѓански област

Судија Живко Аврамоски

Судија Живко Аврамоски

Име и презиме:
Живко Аврамоски
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: Кривична материја

Образование:

 

Судија Светлана Попоска

Судија Светлана Попоска

Име и презиме:
Светлана Попоска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Според годишниот извештај за работа работи на: истражниот оддел какао судија на претходна постапка

Судија Танче Петрески

Судија Танче Петрески

Име и презиме:
Танче Петрески
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Граѓанска материја

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести