Корисни информации (сметки за уплата, политика за интегритет, прашања и пријава за вработување [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

Политика за интегритет

Политика за интегритет

Овластено лице за интегритет

Верица Зимбакова

034/346-662 локал 115

osstrumica@osstrumica.mk

Кодекс на етика на вработените во судската служба

Кодекс на судиска етика


Депозитна сметка на Основен суд Струмица

290100093069616

приходна шифра: 725939

програма: 20

Појаснување: На оваа сметка се вршат уплати на парични средства за лице место, вешти лица, сведоци, стечајни постапки и сл. Во цел на дознака се наведува за која намена се врши уплатата и/или за кој број на предмет

Примерок на пополнета уплатница 

Уплатницата (Вирман 50) задолжително треба да се достави до судот!


Сметка за паушал

290100093063119

приходна шифра: 724132

програма: 20

Појаснување: На оваа сметка се вршат уплати на парични средства за паушал. Во цел на дознака се наведува за кој број на предмет се врши уплатата

Примерок на пополнета уплатница 

Уплатницата (Вирман 50) задолжително треба да се достави до судот!


Сметки за уплата на трошоци

- за физички лица

Буџет на РСМ 

Основен суд Струмица

100000000063095

Уплатна сметка: 840 166 03359

приходна шифра: 722213 00

Појаснување: На оваа сметка се вршат уплати на парични средства за судски такси. Во цел на дознака се наведува за која намена се врши уплатата и/или за кој број на предмет

Примерок на пополнета уплатница 

Уплатницата (Вирман 50) задолжително треба да се достави до судот!

- за правни лица

Буџет на РСМ 

Основен суд Струмица

100000000063095

Уплатна сметка: 840 166 03338

приходна шифра: 722211

програма: 00

Појаснување: На оваа сметка се вршат уплати на парични средства за судски такси. Во цел на дознака се наведува за која намена се врши уплатата и/или за кој број на предмет

Примерок на пополнета уплатница 

Уплатницата (Вирман 50) задолжително треба да се достави до судот!


Прашања за вработување на судски службеници

Прашањата за вработување на судски службеници може да ги погледнете на следниот линк


Пријава за вработување на судски службеници

Пријавата за вработување на судски службеници може да ја превземете од следниот линк.


 

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести