Корисни информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
Местоположба
Зградата на Основниот суд во Тетово се наоѓа на Улица. „Илинденска“ бб,

Контакт телефон: 
044 330 688
044 330 742
044 350 020

Факс:
044 339 322
Адреса:
Основен суд – Тетово, улица. Илинденска бб

Електронска пошта:
info@ostetovo.mk

 
Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ“ бр. 13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Тетово ја изготви следната
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Тетово ја сочинуваат следните групи на информации:
1 Општи информации за судот
(Општи податоци, Надлежности, Историјат, Структура на судска зграда, Годишни и месечни извештаи, За судиите, Статистика на судот)
6 Огласи за работа
2 Судска Власт 7 Огласи за јавни набавки
3 Судска пракса:
(Одлуки на основниот суд)
8 Анкети
4 Контакт информации
(редовно одговарање на поставените прашања)
9 Месечни извештаи за работата на судот
5 Дополнување во делот за формулари со уплатните сметки на Основен Суд Тетово 10 Соопштение за јавноста за новоизбрани судии
Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Тетово со пополнување на –Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основен Суд Тетово.
Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да ја искористите контакт формата прикажана подолу.
На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок. Ви благодариме.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести