Годишни одмори за судските службеници [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Годишни одмори за судските службеници

Statements, News  |  Jul 12, 2022
Годишни одмори за вработените во судовите

Годишни одмори за судските службеници

Правото на годишен одмор на судските службеници е уреден со Законот за судска служба и Законот за судовите. Основниот Закон за судска служба е објавен во во Службен весник на Р. Македонија број 148/11, по кој следат неколку измени и дополнувања. Основниот Закон за судовите е објавен во Службен весник на Р. Македонија број 58/06, по кој следат исправка и неколку измени и дополнувања.

  • Закон за судска служба, објавен во Службен весник на Р. Македонија број 43/14, страна 20 - „Право на одмори и отсуства“;

Прочитај повеќе ...

   


Decision search

Court
Case number
Date
_