Соопштение од 429-та седница на Судскиот совет на РСМ - 03.02.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 429-та седница на Судскиот совет на РСМ - 03.02.2023 година

Соопштенија за јавност  |  03.2.2023

СООПШТЕНИЕ


Судскиот совет на Република Северна Македонија  известува дека  на 429-та седница одржана на ден 03.02.2023 година одлучи за:

 
1.    Донесе одлука за престанок на судиската функција на Лидија Димчевска судија на Апелационен суд Скопје поради исполнување на услови за старосна пензија;

2.    Донесе одлука со која за вршител на должност Претседател на Апелационен суд Скопје се определува Мери Дика Георгиевска, судија на Апелационен суд Скопје;

3.    Расправаше за избор на Генерален секретар на Судскиот совет на Република Северна Македонија и не се донесе Одлука за избор, и истата ќе се донесе на наредна седница;

4.    Разгледан е Извештајот од работна посета на Основен суд Гостивар.