Учество на Регионална конференција во Тирана [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Учество на Регионална конференција во Тирана

Соопштенија за јавност  |  12.11.2019
На 11 ноеври во Тирана, членовите на Судскиот совет на РСМ Мирсад Суроји и Сашко Георгиев присуствуваа на Регионалната конференција организирана од Високиот совет на правосудството во Албанија и Мисијата на ОСЦЕ во соработка со ...

 

     На 11 ноеври во Тирана, членовите на Судскиот совет на РСМ Мирсад Суроји и Сашко Георгиев присуствуваа на Регионалната конференција организирана од Високиот совет на правосудството во Албанија и Мисијата на ОСЦЕ во соработка со проектот „Подршка, ефикасност и правда“ финансиран од Советот на Европа.

Тема на регионалната конференција беше „Административно менаџирање и работата со предметите во судот“. Учесниците на конференцијата ги кажаа своите искуства но и проблемите со кои се соочуваат при работата и начинот за нивно надминување.

Инаку, на конференцијата учествуваа претставници од правосудниот систем на Албанија, Косово, Северна Македонија, Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора.