Соопштение за 365-та седница на Судски совет на РСМ - 26.02.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 365-та седница на Судски совет на РСМ - 26.02.2021 година

Соопштенија за јавност  |  19.2.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 26.02.2021 година (петок) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 365-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 26.02.2021 година, со почеток во 10,00 часот

 

 

  1. Усвојување на:
  • Записник од 361-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 8.02.2021 година.

 

  1. Донесување на одлуки за престанок на судии поротници на Основен суд Кочани и Основен суд Крива Паланка и за избор на судии поротници на Основен суд Кочани, Основен суд Крива Паланка и Основен суд Кратово.

 

  1. Разгледување и оценување на извештаите на судовите во Република Северна Македонија, за четвртото тромесечие за 2020 година.

 

  1. Расправа по извештаи на комисиите во повторените постапки по повод конечна пресуда на Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

 

  1. Расправа  по известувањa од комисиите на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

 

  1. Разно.