Соопштение за 429-та седница на Судскиот совет на РСМ - 03.02.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 429-та седница на Судскиот совет на РСМ - 03.02.2023 година

Соопштенија за јавност  |  30.1.2023

СООПШТЕНИЕ


Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 03.02.2023 година (петок) со почеток во 09,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 За 429-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  03.02.2023 година, со почеток во 09,00 часот


1.Утврдување на престанок на судиска функција поради исполнување на услови за старосна пензија;

2. Донесување на одлука за определување на ВД претседател на Апелационен суд Скопје;

3. Избор на генерален секретар на Судскиот совет на Република Северна Македонија;

4. Разгледување на Извештај од Работна посета на Основен суд Гостивар и

5. Разно.