Соопштение за 189-та седница на Судски буџетски совет - 28.11.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 189-та седница на Судски буџетски совет - 28.11.2022 година

Соопштенија за јавност  |  23.11.2022

 

СООПШТЕНИЕ

 

            Судскиот буџетски совет на ден 28.11.2022 година (понеделник) со почеток во 10:30 часот ќе ја одржи 189-та седница со следниот:

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

  1. Записник од 187-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 28.10.2022 година и 188-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 08.11.2022 година;
  2. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец ноември 2022 година, со предлог одлука;
  3. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка 603/637, со предлог одлука;
  4. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка на сопствени приходи 631, со предлог одлука;
  5. Одлука за пренамена на средства за раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка 603, со предлог одлука;
  6. Известување/барање од Здружение на судии на РСМ за исплата на разлика на додатоци на плата за последните 3 години и исплата на регрес;
  7. Барање на Совет за ИКТ 08-3026/2 од 16.11.2022 година за пристап на членови на Судски совет на РСМ и судии до платформа Дејуре;
  8. Разно.

 

Седницата ќе се одржи преку видео конференциска линија на ЗООМ платформа.