Соопштение за 276-та седница на Судски совет на РМ - 25.04.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 276-та седница на Судски совет на РМ - 25.04.2018 година

Известувања  |  19.4.2018
Седницата ќе се одржи на ден 25.04.2018 година (среда) со почеток во 9,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

       Седницата ќе се одржи на ден 25.04.2018 година (среда) со почеток во 9,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 276-та седница на Судскиот совет на РМ за ден 25.04.2018 година, со почеток во 9,30 часот        

1. Усвојување на:
       •    Записник од 275-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 12.04.2018  година.

2. Формирање на Комисија за повторување на постапките по повод конечните пресуди на Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

3. Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и тоа:

-    УПП бр. 50/18, 96/18, 109/18, 123/18, 155/18, 170/18, 219/18, 396/18, 407/18;
-    УПП бр. 13/18, 16/18, 31/18, 40/18, 51/18, 65/18, 75/18, 87/18, 88/18, 115/18, 495/18;
-    УПП бр. 18/18, 29/18, 117/18, 377/18, 388/18, 400/18, 402/18, 425/18, 436/18;
-    УПП бр. 7/18, 146/18, 373/18, 385/18, 403/18, 434/18, 449/18, 459/18, 471/18;
-    УПП бр. 19/18, 70/18, 140/18, 202/18, 228/18, 254/18, 380/18, 391/18, 404/18, 469/18, 476/18;
-    УПП бр. 64/18, 83/18, 89/18, 100/18, 133/18, 192/18, 240/18, 423/18, 467/18, 492/18;
-    УПП бр. 12/18, 48/18, 132/18, 188/18, 204/18, 378/18;
-    УПП бр. 1/18, 56/18, 90/18, 102/18;
-    УПП бр. 10/18, 44/18, 94/18, 106/18, 212/18, 250/18, 426/18, 451/18;
-    УПП бр. 22/18, 125/18, 182/18, 211/18, 226/18, 238/18, 376/18;
-    УПП бр. 15/18, 111/18, 194/18, 231/18, 477/18;
-    УПП бр. 36/18, 66/18, 107/18, 148/18, 395/18, 409/18.

4.  Разно.