Соопштение од 325-та седница одржана на ден 28.11.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 325-та седница одржана на ден 28.11.2019 година

Соопштенија за јавност  |  28.11.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 325-та седница одржана на ден 28.11.2019 година, одлучи за следното...


СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 325-та седница одржана на ден 28.11.2019 година го измени и дополни дневниот ред и одлучи за следното:

1.    Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

-    УПП.бр.184/19, 376/19, 380/19, 394/19, 409/19, 450/19;
-    УПП.бр.171/19, 365/19, 387/19, 414/19, 423/19;
-    УПП.бр.331/19, 390/19, 429/19, 443/19, 455/19;
-    УПП.бр.348/19;
-    УПП.бр.262/19, 304/19, 310/19, 381/19, 438/19, 459/19, 482/19;
-    УПП.бр. 337/19, 358/19, 388/19;
-    УПП.бр. 297/19, 313/19, 371/19, 391/19, 400/19, 415/19, 424/19;
-    УПП.бр.370/19, 407/19, 435/19, 452/19.

Претставките: УПП.бр. 448/19, 325/19, 367/19, 250/19 и 444/19  се повлечени и одложени за наредна седница за претставки.  

2.    Донесена е Одлука за определување на вршител на должност на:
•    ОС Радовиш – Лимонка Долдурова;
•    ОС Струмица – Ѓорѓи Маневски.

3.    Донесена е Одлука за исправка на податоците во судскиот изборен именик.