Соопштение од 322-та седница одржана на ден 30.10.2019 година и на ден 31.10.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 322-та седница одржана на ден 30.10.2019 година и на ден 31.10.2019 година

Соопштенија за јавност  |  31.10.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 322-та седница одржана на ден 30.10.2019 година и продолжението на ден 31.10.2019 година, одлучи за следното...


СООПШТЕНИЕ

      Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 322-та седница одржана на ден 30.10.2019 година и продолжението на ден 31.10.2019 година, одлучи за следното:

1.Донесена е Одлука по поднесеното барање за повторно оценување на работата на претседателот на Основниот кривичен суд Скопје за 2017 и 2018 година.

2.Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

- УПП.бр.278/19, 296/19, 322/19, 332/19, 344/19, 385/19, 421/19;
- УПП.бр.233/19, 290/19, 315/19, 339/19, 353/19, 357/19;
- УПП.бр.859/18, 389/19, 411/19, 422/19;
- УПП.бр.274/19, 383/19, 418/19;
- УПП.бр.403/19, 412/19, 426/19, 438/19;
- УПП.бр.277/19, 311/19, 323/19, 335/19, 356/19, 404/19;
- УПП.бр.350/19, 364/19, 432/19;
- УПП.бр.100/19, 194/19, 330/19, 343/19, 351/19, 395/19.

    Претставките: УПП.бр. 220/19, 366/19, 382/19, 376/19 и 394/19 се повлечени и одложени за наредна седница за претставки.  

3.Формирана е Комисија за подготвување на кандидатски листи за избор на член на Судски совет на Република Северна Македонија.