Соопштение од 183-та седница на Судски буџетски совет - 24.06.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 183-та седница на Судски буџетски совет - 24.06.2022 година

Соопштенија за јавност  |  24.6.2022

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет на ден 24.06.2022 година ја одржа 183 седница на која:

  1. Донесе Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец јуни 2022 година;
  2. Усвои измена на годишни планови за 2022 година на единките корисници  на судската власт;
  3. Го разгледа Буџетски циркулар за 2023 година на Министерството за финансии бр.08-6993/1 од 15.06.2022 година и усвои Инструкции за подготовка на буџетските барања на единките корисници на судската власт;
  4. Го разгледа Барањето од АС Битола бр.03-146/22 од 03.06.2022 година.