Соопштение за 316-та седница на Судски совет на РСМ - 27.08.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 316-та седница на Судски совет на РСМ - 27.08.2019 година

Соопштенија за јавност  |  19.8.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 27.08.2019 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија...

СООПШТЕНИЕ

                         


Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 27.08.2019 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:


Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 316-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 27.08.2019 година, со почеток во 10,00 часот

1.    Усвојување на:
•    Записник од 309-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 29.05.2019 година и 30.05.2019 година.
•    Записник од 312-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 26.06.2019 година.
•    Записник од 313-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 01.07.2019 година.

2.    Донесување на одлука за времено упатување на судија во Основен суд Берово.

3.    Разгледување на Извештајот на Комисијата за проверка на знаењето на практичната работа со компјутери на кандидатите за претседател на Вишиот управен суд и на Основниот суд Неготино.

4.    Донесување на одлуки за продолжување на мандатот на судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот.

5.    Одлучување по жалба поднесена против решението за времено оддалечување на судија од вршење на судиската функција.

6.    Редовно оценување на претседателите на судовите во Република Северна Македонија, за 2017 и 2018 година.

7.    Расправа по извештаите на комисиите за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

8.    Расправа по извештаите на членовите известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

9.    Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

10.    Разно.

Седницата под точките 5, 6, 7, 8 и 9  од Дневниот ред е нејавна.