Соопштение од 410-та седница на Судскиот совет на РСМ - 21.07.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 410-та седница на Судскиот совет на РСМ - 21.07.2022 година

Press realeses  |  Jul 21, 2022

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 410-та седница одржана на ден 21.07.2022  година го измени  и дополни дневниот ред и одлучи за следното:

 

  1. Донесена е Одлука за измена на Одлука за формирање на Комисија  за оценување на работата на кандидати за судии и за претседатели на судови;
  2. Формирана е Комисија за подготвување на кандидатски листи;
  3. Донесена е Одлука за престанок на функцијата судии поротници на Основен суд Кавадарци и за престанок на функцијата судија поротник на Основен кривичен суд Скопје;
  4. Донесена е Одлука за избор на судии поротници на Основен кривичен суд Скопје;
  5. Донесена е Одлука со која е утврдено правото на надомест на патни трошоци за судија кој живее во една а судиската функција ја извршува во друга општина;
  6. Поднесените жалби и приговори се отфрлени како недозволени;
  7. Разгледано е Известувањето од Апелационен суд Скопје.