Соопштение за 311-та седница на Судски совет на РСМ - 18.06.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 311-та седница на Судски совет на РСМ - 18.06.2019 година

Соопштенија за јавност  |  12.6.2019
Седницата ќе се одржи на ден 18.06.2019 година (вторник) со почеток во 11,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот...

СООПШТЕНИЕ

Седницата ќе се одржи на ден 18.06.2019 година (вторник) со почеток во 11,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 311-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 18.06.2019 година, со почеток во 11,30 часот

 1. Усвојување на:
 • Записник од 307-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 13.05.2019 година;
 • Записник од 308-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 22.05.2019 година.
 1. Донесување на одлуки за продолжување на мандатот на судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот согласно Законот за судови.
 1. Номинирање на член и заменик член на Комисијата за приемен испит на Академијата за судии и јавни обвинители.
 1. Донесување на одлука за избор на судии поротници во Основен кривичен суд-Скопје и за констатирање на престанок на судија поротник на Основен граѓански суд-Скопје.
 1. Расправа по извештаите на комисиите за утврдување на одговорност на судија.
 1. Донесување на одлуки по поднесени барања за утврдување на одговорност за судија.
 1. Разно.

                             Седницата под точките „5“ и „6“ од Дневниот ред не е јавна.