Соопштение од продолжение на 273-та седница од 16.04.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од продолжение на 273-та седница од 16.04.2018 година

Соопштенија за јавност  |  16.4.2018
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на продолжение на 273-та седница одржана на ден 16.04.2018 година одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

         Судскиот совет на Република Македонија известува дека на продолжение на 273-та седница одржана на ден 16.04.2018 година одлучи за следното:

1.Формирана е Комисија од членови на Судскиот совет на Република Македонија која ќе ги разгледа и утврди сите наводи во извештајот доставен од Министерство за правда од извршениот увид во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот деловник во судовите, за 2016 и 2017 година и ќе достави Извештај до Судскиот совет на Република Македонија.  

2.Донесена е Одлука за времено упатување за вршење на судиска функција на судија Никола Спасески од Основен суд Струга во Основен суд Охрид, за период од 01.05.2018 година до 31.12.2018 година.