Соопштение од 383-та седница на Судски совет на РСМ - 30.09.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 383-та седница на Судски совет на РСМ - 30.09.2021 година

Соопштенија за јавност  |  01.10.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 383-та седница одржана на ден 30.09.2021 година, одлучи за следното:
 

  1. Усвоен е:
    • Записникот од 380-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 26.08.2021 година.
    • Записникот од 381-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 06.09.2021 година.

 

  1. Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

-Упп бр.451/21, 445/21, 481/21, 439/21, 417/21, 362/21, 492/21, 403/21, 407/21, 427/21;

- Упп бр.82/21, 233/21, 346/21, 411/21, 442/21, 458/21, 482/21;

- Упп бр.361/21, 422/21, 450/21, 456/21, 469/21, 480/21, 488/21;

- Упп бр.66/21, 176/21, 285/21, 316/21, 331/21, 355/21, 366/21, 375/21, 387/21, 399/21, 412/21, 425/21, 437/21, 459/21, 477/21;

- Упп бр.51/21, 152/21, 164/21, 212/21, 262/21, 300/21, 337/21, 352/21, 367/21, 376/21;

- Упп бр.429/21, 479/21, 406/21, 420/21, 466/21, 440/21;

- Упп бр.210/21, 307/21, 314/21, 340/21, 345/21, 359/21, 382/21, 394/21, 419/21;

Претставката со број УПП бр.184/2021 е одложена за  некоја наредна седница.

 

Продолжението на 383-та седница ќе се одржи на ден 04.10.2021 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот.