Соопштение [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение

Соопштенија за јавност  |  07.6.2024

 

 

С  О  О  П  Ш  Т  Е  Н  И  Е

         

Комисијата за спроведување на избори на членови на Судскиот совет на РСМ од редот на судиите ја известува јавноста и медиумите дека во текот на вчерашниот ден  (06.06.2024 година) се спроведоа избори за членови на Судскиот совет на РСМ, и тоа од редот на судиите од Врховниот суд на РСМ и од Апелационото подрачје Битола.

 За член на Судски совет на РСМ од редот на судиите од општата листа на Врховен суд на РСМ е избран судијата Исамедин Лимани, додека за член на Судски совет на РСМ од редот на судиите од општата листа за кандидати од апелационото подрачје Битола е избран Александар Камбовски – судија во Апелационен суд Битола.

          Во законски предвидниот рок немаше доставено приговори, согласно одредбите од Законот за Судскиот совет на РСМ.

          На следниот линк може да се најде целосната снимка од сумирањето на резултатите.

  https://www.youtube.com/watch?v=HsHb-RjaqfA

                                                                            КОМИСИЈА

за спроведување на избори на членови на 

              Судскиот совет на РСМ

                                                                       од редот на судиите

                                                                             Претседател,

                                                                              Subhi Jakupi

 

                                  Член

         Емилија Шопар Јованова

 

              Член

                 Јелена Кадриќ