Соопштение за 337--та седница на Судски совет на РСМ - 30.03.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 337--та седница на Судски совет на РСМ - 30.03.2020 година

Соопштенија за јавност  |  24.3.2020

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 30.03.2020 година (понеделник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 337-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 30.03.2020 година, со почеток во 10,00 часот

 

 1. Усвојување на:
 • Записник од 336-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 17.03.2020 година.
   
 1. Донесување на Одлука за определување на ВД претседател на Основен суд Гостивар.
   
 2. Донесување на Одлука за времено упатување на судија во Основен суд Берово.
   
 1. Донесување на Одлука за утврдување на слободни судиски места во основните судови во Република Северна Македонија за VIII – та (осмата) генерација на кандидати за судии во Академијата за судии и јавни обвинители.
   
 1. Усвојување на Стратегијата за човечки ресурси на судската власт.       
   
 1. Разно.