Соопштение за 282-та седница на Судски совет на РМ - 19.07.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 282-та седница на Судски совет на РМ - 19.07.2018 година

Соопштенија за јавност  |  18.7.2018
Седницата ќе се одржи на ден 19.07.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ...

СООПШТЕНИЕ

       Седницата ќе се одржи на ден 19.07.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот:                                                                

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 282 -та седница на Судскиот совет на РМ за ден 19.07.2018 година, со почеток во 10,00 часот

1. Усвојување на:
    •  Записник од 273-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 14.03.2018 година, 19.03.2018 година, 20.03.2018 година, 28.03.2018 година, 12.04.2018 година, 16.04.2018 година и 5.07.2018 година;
    •  Записник од 276-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 25.04.2018 година и 26.04.2018 година;
    •  Записник од 277-та седница на Судскиот совет на Република Македонија од 9.05.2018 година.

2. Донесување на Одлука по приговор од судија во врска со донесена Одлука за времено упатување за вршење на судиската функција во друг суд за период од 1 (една) година од денот на упатувањето.

3. Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и тоа:

    -  УПП.бр. 576/18, 599/18, 653/18;
    -  УПП.бр. 501/18;
    -  УПП.бр. 34/18, 89/18, 205/18, 634/18;
    -  УПП.бр. 225/18, 241/18, 524/18, 595/18, 616/18.

4. Разно.
      
          Седницата под точка „2“ од Дневниот ред е нејавна.