Соопштение за 323-та седница на Судски совет на РСМ - 12.11.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 323-та седница на Судски совет на РСМ - 12.11.2019 година

Соопштенија за јавност  |  05.11.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 12.11.2019 година (вторник) со почеток во 12,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:...

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 12.11.2019 година (вторник) со почеток во 12,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 323-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 12.11.2019 година, со почеток во 12,00 часот

 

  1. Усвојување на:
  • Записник од 319-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 30.09.2019 година и 01.10.2019 година.

 

  1. Донесување на Одлука по приговор  поднесен oд судија против решение за утврдување на додаток на плата за месец септември 2019 година.

 

  1. Донесување на Одлука по поднесено барање од судија   за признавање на правото за надоместок на патни трошоци.

 

  1. Разгледување на Извештајот на Комисијата во повторената постапка по повод конечната пресуда на Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

 

  1. Расправа по извештаите на комисиите за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

 

  1. Формирање на комисии на известители по поднесени барања за утврдување на одговорност на судија – претседател на суд.

 

  1. Разно.