Соопштение за 314-та седница на Судски совет на РСМ - 10.07.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 314-та седница на Судски совет на РСМ - 10.07.2019 година

Соопштенија за јавност  |  04.7.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 10.07.2019 година (среда) со почеток во 11,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија...

СООПШТЕНИЕ

               Седницата ќе се одржи на ден 10.07.2019 година (среда) со почеток во 11,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 314-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 10.07.2019 година, со почеток во 11,00 часот

1.Усвојување на:
  • Записник од 310-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 10.06.2019 година.

2.Донесување на Одлука за определување на вршител на должност – претседател на Виш управен суд.

3.Донесување на одлуки за продолжување на мандатот на судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот, согласно Законот за судови.

4.Констатирање на престанок на судија-поротник на Основен суд Битола и Основен суд Гостивар.

5.Формирање на комисии на известители по поднесени барања за утврдување на одговорност на судија – претседател на суд.

6.Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:
   - УПП.бр.309/19;
   - УПП.бр.156/19, 178/19, 198/19, 208/19, 223/19, 248/19;
   - УПП.бр.225/19, 246/19, 257/19, 269/19, 276/19;
   - УПП.бр.23/19, 56/19, 229/19, 268/19;
   - УПП.бр.97/19, 149/19, 172/19, 274/19, 288/19;
   - УПП.бр.3/19, 286/19, 298/19, 310/19;
   - УПП.бр.548/18, 835/18, 26/19, 36/19, 72/19, 84/19, 94/19, 116/19, 132/19, 161/19;
   - УПП.бр.204/19, 216/19, 221/19, 236/19, 249/19, 260/19, 270/19;
   - УПП.бр.441/18, 203/19, 251/19, 317/19;
   - УПП.бр.867/18, 873/18, 66/19, 89/19, 98/19, 155/19, 164/19, 173/19, 184/19, 202/19, 217/19, 242/19, 252/19.

7.    Разно.

                 Седницата под точката „5“ од Дневниот ред не е јавна.