Соопштение од 292-та седница одржана на ден 29.11.2018 година и продолжението на 03.12.2018 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 292-та седница одржана на ден 29.11.2018 година и продолжението на 03.12.2018 година

Соопштенија за јавност  |  03.12.2018
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 292-та седница одржана на ден 29.11.2018 година и продолжението на 03.12.2018 година, одлучи за следното...

СООПШТЕНИЕ

                               

Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 292-та седница одржана на ден 29.11.2018 година и продолжението на 03.12.2018 година, одлучи за следното:

1.    Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Македонија и одлучи за следните претставки:

-    УПП.бр.419/18, 735/18, 778/18, 795/18, 819/18;
-    УПП.бр.457/18, 618/18, 649/18, 655/18, 666/18, 677/18, 689/18;
-    УПП.бр.636/18, 753/18, 764/18, 775/18;
-    УПП.бр.249/18, 386/18, 579/18, 602/18, 668/18, 679/18, 690/18, 701/18, 721/18, 744/18;
-    УПП.бр.157/18, 525/18, 543/18, 573/18, 620/18, 651/18, 661/18, 731/18, 741/18, 780/18, 816/18;
-    УПП.бр.726/18, 750/18, 774/18, 786/18;
-    УПП.бр.132/18, 406/18, 594/18, 656/18, 748/18, 782/18;
-    УПП.бр.438/18, 465/18, 572/18, 640/18, 644/18, 662/18, 681/18, 725/18;
-    УПП.бр.54/18, 163/18, 207/18, 574/18, 617/18, 682/18, 724/18, 762/18, 791/18;
-    УПП.бр.749/18, 759/18, 766/18, 777/18;
-    УПП.бр.697/18, 707/18, 745/18, 783/18, 789/18;
-    УПП.бр.622/18, 670/18, 712/18, 734/18, 757/18.


Претставките: УПП.бр.800/18 и УПП.бр.803/18 се повлечени од подносителите.
Расправата по претставките: УПП.бр.645/18 и  УПП.бр.611/18 е одложена.


2.    Разно:

- Номинација на член Шемседин Јусуфи и заменик член  Сашко Георгиев на Програмскиот совет на Академијата за судии и јавни обвинители.
- Номинација на Сашко Георгиев, Анита Андоноска и Силвија Јаневска за членови на работната група за подготовка на преговорите за Поглавје 23 „Правосудство и фундаментални права“.