Соопштение за 180-та седница на Судски буџетски совет - 27.04.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 180-та седница на Судски буџетски совет - 27.04.2022 година

Njoftim për opinionin  |  20 Pri 2022

 

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот буџетски совет на ден 27.04.2022 година (среда) со почеток во 10.30 часот ќе ја одржи 180-та седница со следниот:

 

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 

 1. Усвојување на Записник од 179 седница на Судски буџетски совет одржана на ден 01.04.2022 година;
   
 2. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец април 2022 година, со предлог одлука;
   
 3. Извештај за реализација на судскиот буџет за 2021 година со предлог Одлука за усвојување на Извештајот;
   
 4. Барање на министерство за финансии бр.08-3416/1 од 24.04.2022 година за  податоци за подготовка на Фискална стратегија за среднорочен период 2023-2027 година;
   
 5. Барање од Основен кривичен суд  03Су.бр159/22 од  07.04.2022 година;
   
 6. Разно.

   

Согласно протоколите за заштита на здравјето во услови на пандемијата предизвикана од КОВИД-19 вирусот, седницата ќе се одржи преку видео конференциска врска на ЗООМ платформа.