Соопштение од 313-та седница одржана на ден 1.07.2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 313-та седница одржана на ден 1.07.2019 година

Соопштенија за јавност  |  01.7.2019
Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 313-та седница одржана на ден 1.07.2019 година, одлучи за...

СООПШТЕНИЕ

               Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 313-та седница одржана на ден 1.07.2019 година, одлучи за следното:

1.Донесени се решенија за продолжување на мандатот на судиите кои поднеле изјави за продолжување на мандатот, согласно Законот за судови и тоа за:
    - Николчо Симонов, судија на ОС Кратово;
    - Милка Танеска, судија на ОС Охрид;
    - Сулејман Мемети, судија на Основен кривичен суд-Скопје и
    - Владанка Панчурова Сулејманова, судија на Виш управен суд.

2.Донесена е Одлука за утврдување на престанок на судиска функција на Василка Василева, судија на Основен суд Струмица, поради исполнување на услови за старосна пензија.

3.Донесена е Одлука по поднесено барање на судија за надомест на патни трошоци.
 
4.Донесена е Одлука за формирање на комисии на известители по поднесени барања за утврдување на одговорност на судија – претседател на суд.
 
5.Одлука за времено упатување за вршење на судиската функција на судија Љубен Биноски од Основен суд Прилеп во Основен суд Крушево, најдолго за период од 1 година од денот на упатувањето.