Соопштение за 413-та седница на Судскиот совет на РСМ - 24.08.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 413-та седница на Судскиот совет на РСМ - 24.08.2022 година

Соопштенија за јавност  |  18.8.2022

 

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 24.08.2022 година (среда) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 413-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  24.08.2022 година, со почеток во 10,30 часот 

1. Усвојување на:

  • Записник од 399-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 05.04.2022 година;
  • Записник од 400-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 07.04.2022 година

2. Донесување на одлука за престанок на функцијата судија поротник на Основен суд Гевгелија, Основен суд Гостивар и Основен кривичен суд Скопје;

3. Разгледување и одлучување по приговори;

4. Одлучување по приговори од кандидати за избор на претседател на суд;

5. Усвојување на предлог Методологија со индикатори за утврдување на сложеност на предметите;

6. Заклучување на Судскиот изборен именик и

7. Разно.