Соопштение за 194-та седница на Судски буџетски совет - 13.02.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 194-та седница на Судски буџетски совет - 13.02.2023 година

Соопштенија за јавност  |  06.2.2023

 

 

СООПШТЕНИЕ

 

            Судскиот буџетски совет на ден 13.02.2023 година (понеделник) со почеток во 14:00 часот ќе ја одржи 194-та седница со следниот:

 

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 

  1. Усвојување на Записник од 191-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 23.12.2022 година, Записник од 192-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 16.01.2023 година и Записник од 193-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 24.01.2023 година;

  2. Одлука за распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2023 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација, за сметка на сопствени приходи 631, со предлог одлука;

  3. Одлука за усвојување на Годишна програма за капитални расходи од Буџет-Судска власт за 2023 година, со предлог одлука;

  4. Одлука за спроведување групни јавни набавки во Судска власт за 2023 година, со предлог одлука;

  5. Одлука за усвојување на Програма за работа на Судски буџетски совет  за 2023 година, со предлог одлука;

  6. Известување од Министерство за информатичко општество и администрација бр.15-588/1 од 25.01.2023 година.

  7. Барање од Државно правобранителство на Република Северна Македонија за подрачје Гостивар за произнесување на Судскиот буџетски совет по повод повеќе поднесени тужби на тужители-судски службеници, вработени во ОС Тетово, против РСМ-Основен суд Тетово, за остварување права од работен однос.

  8. Разно.

 

Седницата ќе се одржи во просториите на Судски совет на Република Северна Македонија.